•  
  •  
  •  
  •  

Bereikbaarheid

We willen u graag attenderen op de werkzaamheden rond World Forum door de Gemeente Den Haag, bezoek deze website voor de laatste updates en meer informatie: https://www.raamwegdenhaag.nl/

 

Den Haag is gelegen in het westen van Nederland en op vele manieren te bereiken: met het vliegtuig, met de trein en natuurlijk per auto. Rotterdam is minder dan 30 kilometer verwijderd van Den Haag en Amsterdam ligt op ongeveer 60 kilometer afstand. Ook grote steden als Brussel, Londen en Parijs zijn vanuit Den Haag goed per treinverbinding te bereiken.

 
Vervoer naar Den Haag

Per vliegtuig
De internationale luchthavens Amsterdam Airport Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport liggen op korte afstand van Den Haag.

Amsterdam Airport Schiphol is per auto in ca. 30 minuten bereikbaar en met het openbaar vervoer in ca. 45 minuten. De luchthaven is non stop te bereiken vanaf zo’n 150 Europese luchthavens en meer dan 100 intercontinentale bestemmingen via meer van 3.500 vluchten per week.

Voor zakelijke reizigers die Den Haag vanuit het buitenland bezoeken is Rotterdam-The Hague Airport een logische keuze op ca. 20 minuten afstand per auto en ca. 45 minuten per openbaar vervoer. De snelle in- en uitcheck mogelijkheden besparen reizigers tijd. De dienstregeling biedt lijndienstvluchten naar en van talloze Europese bestemmingen. Voor meer informatie over de bestemmingen vanaf Rotterdam-The Hague Airport: www.rotterdamthehagueairport.nl/bestemmingen.

Met de trein
Den Haag heeft twee internationale treinstations: Den Haag Centraal Station en Den Haag Hollands Spoor. Vanaf Station Hollands Spoor vertrekken alle treinen richting Amsterdam en Rotterdam, België en Frankrijk en vanaf Den Haag Centraal Station vertrekken de treinen richting Utrecht en Duitsland. Beide stations hebben een directe verbinding met Schiphol.

Vanaf Den Haag Centraal Station is het World Forum te bereiken met:

  • Tramlijn 16 (uitstappen bij halte Statenplein, ca. 5 minuten lopen).

Vanaf Den Haag Holland Spoor is het World Forum te bereiken met:

  • Tramlijn 1 (uitstappen bij halte World Forum, ca. 5 minuten lopen).
  • Tramlijn 16 (uitstappen bij halte Statenplein, ca. 5 minuten lopen).

Met de auto
Het World Forum is goed bereikbaar en centraal gelegen in de Randstad op korte afstand van de snelwegen A12 en A44.

Vanuit Utrecht / Amsterdam
U volgt de A12 richting Den Haag. De A12 gaat over in de Utrechtsebaan. Deze volgt u tot het einde. Bij de stoplichten slaat u linksaf. U rijdt dan op de Zuid Hollandlaan. Aan het einde gaat u bij de stoplichten naar rechts. Dit is de Koningskade, die overgaat in de Raamweg. U rijdt onder het viaduct door en gaat daarna onmiddellijk naar rechts met de bocht mee het Hubertus Viaduct op. Deze komt uit op de Prof. B.M. Teldersweg en gaat vervolgens over in de Johan de Wittlaan. U volgt de borden World Forum en parkeert vervolgens in de ondergrondse parkeergarage.

Vanuit Amsterdam / Leiden
Vanaf de A44 uit de richting Amsterdam houdt u de borden Den Haag N44 aan. Net voorbij Wassenaar, neemt u de afslag Den Haag/Scheveningen N14. U vervolgt uw weg en rijdt de Hubertustunnel in. Zodra u de tunnel uit bent, blijft u rechtdoor rijden. U rijdt over het Hubertus Viaduct die uitkomt op de Prof. B.M. Teldersweg en gaat vervolgens over in de Johan de Wittlaan. U volgt de borden World Forum en parkeert vervolgens in de ondergrondse parkeergarage.

Vanuit Rotterdam
Vanaf de A13 volgt u bij verkeersplein Ypenburg de borden richting Amsterdam (=A4). Bij het Prins Clausplein volgt u Den Haag/Voorburg. U rijdt het viaduct over en volgt de borden Den Haag. Dan komt u op de Utrechtsebaan. U volgt verder de omschrijving als hiervoor aangegeven.

Vervoer binnen Den Haag

Te voet
In Den Haag kunt u prima lopend uit de voeten. Binnen een uur heeft u de hele stad doorkruist, van het centrum tot aan het strand. Een derde van het grondgebied van Den Haag is groen, met vele bossen en parken en 70.000 bomen verspreid door de stad. Een frisse wandeling is dus zeker de moeite waard.

Openbaar vervoer
Den Haag beschikt over uitstekend openbaar vervoer. Ruim 30 verschillende tram- en buslijnen brengen u in korte tijd veilig naar uw bestemming in en rondom Den Haag. Er rijdt ook een nachtbus.

Taxi's
U kunt een taxi op straat aanhouden, maar bij de treinstations en op tal van andere locaties in de stad vindt u ook speciale taxistandplaatsen. Telefonisch een taxi bestellen kan uiteraard ook.