•  
  •  
  •  
  •  

Bestemming

  •  
  •  
  •  
  •  

Den Haag, derde stad van Nederland, geniet wereldwijd bekendheid als de Internationale Stad van Vrede en Recht. Het is de zetel van het parlement en het koningshuis, thuisbasis van honderden internationale organisaties en multinationals en één van ‘s werelds top drie Verenigde Naties-steden.

Stad van Vrede en Recht
Den Haag is al eeuwen een plaats waar prominente mensen bij elkaar komen om van gedachten te wisselen en beslissingen te nemen die van grote mondiale invloed zijn. Het Vredespaleis is het icoon van het internationale recht geworden en besluitvorming op hoog niveau zit in het DNA van de stad. Deze positie als internationaal centrum van vrede en recht maakt van Den Haag een zeer aantrekkelijke vestigingslocatie voor uiteenlopende bedrijven en organisaties.

Congresbestemming
De moderne congrestraditie vindt haar oorsprong in de eerste Vredesconferentie die hier in 1899 plaatsvond. Sindsdien zijn talloze organisaties, instituten en bedrijven naar Den Haag gekomen om hun bijeenkomst hier te organiseren. Tegenwoordog trekt Den Haag een breed assortiment aan bijeenkomsten, met name gericht op het gebied van recht, wetenschap, technologie, life sciences en energie.

De stad biedt een grote diversiteit aan eersteklas congres- en vergaderfaciliteiten (waaronder het World Forum), van oude stadspaleizen en karakteristieke hotels aan zee tot en met de grootste congreszaal van Nederland. Er is een groot aanbod van 9.000 hotelkamers in alle categorieën, inclusief vooraanstaande internationale ketens zoals Hilton, Accor, Starwood, Crowne Plaza en Holiday Inn.

Waarom Den Haag?
- Den Haag geniet erkenning en waardering als attractieve bestemming dankzij haar culturele erfgoed, haar status als koninklijke stad, het strand en haar kustlijn.
- De stad heeft een goede reputatie als "congresbestemming die werkt", met een dedicated congresgebouw, breed spectrum aan hotels en makkelijke logistieke infrastructuur.
- Den Haag is veilig en betrouwbaar, hetgeen de stad in staat stelt om een brede variatie aan evenementen te faciliteren.
- De stad is van over de hele wereld goed te bereiken via Schiphol en Rotterdam-The Hague Airport.
- Er is een goede diversiteit aan hoogwaardige toeristische en culturele mogelijkheden voor pre- en post-tours.
- Den Haag is de "Internationale Stad van Vrede en Recht" en diverse instituten en organisaties van wereldfaam zijn fysiek aanwezig in de stad.

Voor meer informatie over de congresbestemming Den Haag bekijk deze video.